Meteen naar de inhoud

Weerbaarheidstraining

Boksend Opvoeden is niet het echte boksen, maar een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag kan beantwoorden doormiddel van boksen.

Wij leren je:

  • Grenzen te voelen, jouw grens aan te geven en die van anderen te respecteren en accepteren.
  • Je gevoelens herkennen en reguleren
  • Met ogen, stem en lichaamshouding duidelijk en krachtig overkomen, zodat je leert om voor jezelf op te komen.
  • Kracht en rust in je lichaam ervaren.
  • De kracht van positief denken; geloven in je eigen kunnen.
  • Samenwerken.
  • Doorzettingsvermogen ontwikkelen.
  • Ontspannen.
  • Angst en drempels overwinnen.

Coaching (fysiek, emotioneel en mentaal) binnen een groep door spel- en oefenvormen. De verschillende spel- en oefenvormen zullen afgestemd worden op de hulpvraag.

Op voorhand van de groepstraining zal een intakegesprek gepland worden met Cynthia Schoemaker. In deze intake stellen we vanuit de hulpvraag doelen op waaraan gewerkt gaat worden tijdens de training.

De training bestaat uit 4 lessen welke gegeven worden door Iris Peperkamp en Cynthia Schoemaker. Na afloop zal er een afsluitend gesprek plaatsvinden.
De kosten van de training bedragen Euro 299,-.

De groepstrainingen worden aangeboden op de (kick) boksschool van Alphen Sports (www.alphensports.nl ). De groepen zijn gevarieerd en worden ingedeeld op leeftijd en/of hulpvraag.

Daarnaast geven we deze training ook op scholen (klassen) of aan kleine groepen. Wanneer hiervoor interesse is neem dan contact op met Cynthia Schoemaker zodat we een plan op maat op kunnen stellen.

Boksend opvoeden kan ook op individueel niveau ingezet worden (verschillende hulpvragen). Na een intakegesprek bespreken we met elkaar wat het beste bij past. Wanneer we er samen voor kiezen om boksen als hulpmiddel in te zetten dan zullen deze afspraken in de (kick)bokschool plaatsvinden van Alphen Sports.

Tijdens training is er een kort evaluatiemoment zodat iedereen bewust is wat we leren over onszelf en mee kunnen nemen naar huis en school. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat.

De kosten van individuele hulpvragen doormiddel van boksend opvoeden zijn Euro 100,00 per uur.

Het gezin wordt tijdens de training fysiek, emotioneel en mentaal uitgedaagd door het boksen en de aangeboden spel- en oefenvormen. Belangrijke aspecten die continu getraind en geëvalueerd worden zijn: zelfbeheersing, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
De gezinstraining van weerbaarheid gaat samen met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Deze gezinstraining maakt de band tussen ouder en kind sterker. Ouder, kind en gezin worden samen in het traject passend en naar wens gecoacht. Het boksen als middel en opvoedend handelen als gezin coaching is een prachtige combinatie. Boksend Opvoeden maakt het compleet.

IRIS PEPERKAMP

De roots van Iris liggen in het Jiujitsu. Op haar 20ste heeft zij de overstap gemaakt naar het (kick)boksen. Een aantal jaar geleden heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt als trotse eigenaar van Alphen Sports.

Gespecialiseerd in het geven van:
• Prikkelarme kickbokslessen voor jongeren met een beperking
• Ladiesonly kickbokslessen waarbij het accent ligt op verhoging van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen.
• (Kick)bokslessen voor jeugd waarbij het accent ligt op verhoging van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen.

CYNTHIA SCHOEMAKER

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren van hulpverlening. Hoe kan ik aansluiten bij jou zodat jij aan je hulpvraag kan gaan werken om tot een goed resultaat te komen.

Nadat ik mijzelf Boksend opvoeden trainer mocht noemen wilde ik de wereld van pedagogiek en sport nog beter met elkaar combineren om tot een zo goed mogelijk aanbod en resultaat te komen. Om deze redenen ben ik heel erg blij dat Iris de training samen met mij kan geven. Op deze manier kunnen wij onze twee werelden mooi met elkaar combineren!